fbpx
Izveidot jaunu Brīdinājumu par cenu

2021. gada augusts: banku prognozes par zelta cenām

Zelta cena (XAU-EUR)
2186,55 EUR/oz
  
+ 9,14 EUR
Sudraba cena (XAG-EUR)
25,45 EUR/oz
  
- 0,18 EUR
zelta cenas prognoze

Pasaules zelta cena spēja nedaudz atgūties pēc nesenā “pēkšņā cenu sabrukuma”. Pēc dažu investīciju banku analītiķu domām, izpārdošana zelta tirgū vēl nav beigusies.

Pirms divām nedēļām dārgmetāla cena bija aptuveni 1758 $/oz, kas atbilst 1489 eiro (Forex). Tādējādi var droši apgalvot, ka zelta kotējumi pamazām atgūstas no straujā krituma. Ko investīciju banku analītiķi domā par zelta nākotnes perspektīvām?

Credit Suisse

Šveices bankas analītiķi ir skeptiski par zelta cenu perspektīvām tuvākajā nākotnē. Viņi neizslēdz dārgmetāla samazināšanos līdz atbalsta līmenim 1682-1671 $/oz robežās. “ASV dolāra nostiprināšanās un ASV valdības obligāciju ienesīguma palielināšanās rada nopietnu spiedienu uz dārgmetāla vērtību,” teikts Credit Suisse Bank pārskatā.

Société Générale

Francijas bankas analītiķi pieturas pie tāda paša negatīva viedokļa par zeltu. Kā atbalsta līmeni viņi sauc vērtības apgabalu 1677–1670 $/oz.

“Marta minimums dotajā līmenī tagad kalpo par svarīgu atbalsta zonu. Šo rādītāju saglabāšanai būs nozīmīga loma, lai novērstu turpmāku cenas kritumu,” teikts pārskatā. Cenas pieauguma gadījumā, par pretestības līmeņa robežām var kļūt 1792 $ un 1835 $.

Commerzbank

Ir arī optimistiskas prognozes par zeltu. Piemēram, Vācijas Commerzbank savā pārskatā rakstīja sekojošo: “Zelta cena nesen piedzīvoja strauju kritumu, sasniedzot marta minimumu -1679–1667 $/oz līmenī. 2020. gada martā vērtības minimums atradies līdzvērtīgi pie atzīmes 1670 $/oz. Cenu kustība zem šī līmeņa pārtrauca 2019.-2021. gadu pieauguma līkni, taču ar to nepietika, lai visu zelta tirgu pārņemtu “lāču” trends. Mēs uzskatām, ka vērtības kritums tagad ir noslēdzies, un cena piedzīvo konsolidāciju un atkopšanos. Tā rezultātā cenas var atgriezties pie jūnija minimumiem – 1750 $, un tad ir iespējams kāpums līdz 1804 $ un 1834 $/oz robežām.”

Standard Chartered

Arī Standard Chartered Bank analītiķi nesaskata nozīmīgus iemeslus zelta tirgus augšupejošās tendences maiņai. Saskaņā ar bankas prognozi, trešajā ceturksnī zelta vidējā cena pakāpsies līdz 1820 $, bet ceturtajā ceturksnī tā sasniegs provizorisko maksimumu. Un tikai 2022. gadā dārgmetālu kotācijas var sākt pakāpeniski samazināties. Galvenais zelta atbalsta faktors ir valdības obligāciju negatīvais ienesīgums, savukārt ASV dolāra nostiprināšanās bremzē dārgmetāla pilnīgu atgūšanos pēc krituma. Inflācijas faktors nekādā veidā neietekmē zelta cenu, jo finanšu tirgi to uzskata par pagaidu parādību.

Kas sagaidāms tālāk?

Zelta “pēkšņais cenu sabrukums” augustā nekādi neietekmēja pamatdatus. Dārgmetālam joprojām ir labas izredzes līdz 2021. gada beigām atgriezties pie savas rekordaugstās vērtības, cenām pieaugot virs 2000 $/oz.

Neskatoties uz to, ka zelts, iespējams, ir zaudējis savu spekulatīvo pievilcību, šis aktīvs joprojām ir pieprasīts kā finanšu instruments ieguldījumu portfeļa diversificēšanai. Ilgtermiņa investorus neuztrauc īstermiņa cenu svārstības. Viņi izmanto katru kritumu, lai palielinātu savas pozīcijas investīciju zeltā, jo ir pārliecināti par šī aktīva labajām perspektīvām.

______________

Rakstu sagatavoja Tavex mārketinga nodaļa
Avots: www.gold.ru

Zelta cena (XAU-EUR)
2186,55 EUR/oz
  
+ 9,14 EUR
Sudraba cena (XAG-EUR)
25,45 EUR/oz
  
- 0,18 EUR

Jums būs interesanti lasīt arī